به گزارش خبرگزاری مهر ، محسن هاشمی در مورد وضعیت خط 8 و 9 مترو تهران ، گفت : فعالیت های مطالعاتی و طراحی های هر دو خط صورت گرفته است اما با وجود اینکه ساخت این خطوط به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسیده است ، به دلیل تصمیم شورای عالی ترافیک مبنی بر اجرای مونوریل در مسیر این دو خط و ورود آن به طرح جامع شهر تهران که به تصویب شورای عالی شهرسازی رسیده است، طرح احداث خط 8 و 9 مترو در بلاتکلیفی به سر می برد.
وی با تاکید برآن که اعتبارات لازم جهت احداث خطوط 8 و 9 مترو تامین نمی شود و دولت بر ساخت مونوریل پافشاری می کند ، گفت: اگر دولت می خواهد بر خلاف نظر کارشناسان و علی رغم تمام مخالف ها مونوریل بسازد خوب این کار را بکند ، منتظر چه چیزی است و چرا به رغم تصویب مونوریل در شهرهای مشهد ، کرج و صحبت های مطرح شده در مورد احداث این خطوط در کرمانشاه عملا کاری صورت نمی گیرد ؟
مدیر عامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه با اشاره به آغاز دور جدید تبلیغات مونوریل در شبکه های تلویزیونی و اینکه چرا دولت به مردم قول ساخت مونوریل را می دهد اما کاری نمی کند ، افزود: این وضعیت تنها سبب به تعویق افتادن احداث خطوط 8 و 9 مترو تهران یعنی خطوطی که برای تهران و شهروندانش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می تواند حجم قابل توجه ای از سفرهای شهری را تحت پوشش قرار دهد ، می شود لذا بهتر است حداق طراحی دقیق آن را شروع کنند که روشن شود آیا واقعا احداث این خطوط امکان پذیر است یا خیر؟
شایان ذکر است، خط 8 مترو تهران به طول 26 کیلومتر از شمال بزرگراه اشرفی اصفهانی آغاز می شود و تا میدان بسیج ادامه دارد که با دارا بودن 22 ایستگاه روزانه می تواند 1 میلیون سفر شهری را تحقق بخشد.
همچنین خط 9 مترو تهران که از میدان پونک آغاز و تا میدان بسیج ادامه دارد به طول 27 کیلومتر و با 25 ایستگاه می تواند روزانه 1 میلیون سفر را تحت پوشش قرار می دهد .
مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه در ادامه گفت: مونوریل در اولویت چهارم سیستم های مکمل حمل و نقلی قرار دارد و نمی تواند جایگزین شبکه اصلی حمل و نقل باشد.
مهندس محسن هاشمی با بیان اینکه در شهر پرجمعیت تهران سیستمی پرظرفیت مانند مترو باید شبکه اصلی حمل ونقل را تشکیل دهد ، گفت : مونوریل ظرفیت نسبتا محدودی در جابه جایی مسافران دارد و تنها به عنوان یک مکمل آن هم در اولویت چهارم می تواند مطرح باشد .
وی با اشاره به اینکه برای تکمیل شبکه اصلی حمل ونقل ، سیستم های مکمل مورد استفاده قرار می گیرند ، افزود: خطوط اتوبوسرانی معمولی به عنوان نخستین مکمل های خطوط مترو شناخته می شوند که با هزینه بسیار اندک ظرفیت جابه جایی مناسبی دارند ، خطوط پرسرعت اتوبوسرانی(BRT) نیز در اولویت دوم قرار گرفته اند که با سرعت بالا تعداد قابل توجه ای مسافر را در روز جابه جا می کنند.
مدیرعامل شرکت مترو ، تراموا را سومین اولویت سیستم ها مکمل دانست و ادامه داد: قطار هوایی در اولویت چهارم سیستم های مکمل هستند که در فضاهای باز و عموما جهت خدمات رسانی در موارد خاص مورد استفاده قرار می گیرند که اگر امکانات مالی فراوانی در اختیار بود این قطار هوایی می تواند مونوریل باشد.
نظر شما